Scroll Down
Scroll Down
Scroll Down
Bu Yönetmelik, hasta ve kullanıcıların sağlığının yüksek düzeyde korunmasını temel alarak ve faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeleri dikkate alarak, vücut dışı tıbbi tanı cihazlarına ilişkin iç pazarın sorunsuz işleyişini sağlamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, bu Yönetmelik, bu tür ürünlerle ilgili ortak güvenlik endişelerini karşılamak amacıyla, vücut dışı tıbbi tanı cihazları için yüksek kalite ve güvenlik standartları belirlemektedir.
ISO 13485 QMS / KYS
Mevcut kalite yönetim sisteminiz IVDR gerekliliklerini karşılıyor mu?
Mevcut bir kalite yönetim sisteminiz var mı, ancak bunu yeni düzenleyici gerekliliklere uyarlayamadınız mı?
EXCOPAN mevcut sisteminizi sizin için analiz eder ve tespit etmiş olduğu eksiklikler doğrultusunda tüm düzenlemeleri yaparak kullanıma hazır hale getirir.
TEKNİK DOKÜMANTASYON
Mevcut bir teknik dosyanız var mı, ancak bunu yeni düzenleyici gerekliliklere uyarlayamadınız mı?
EXCOPAN sizin için mevcut teknik dokümantasyonunuzu analiz eder ve eksikliklerinizi nedenlerinizle birlikte anlamanızı sağlayacak kapsamlı bir rapor sunar.
DIJITALLEŞME
EXCOPAN, iş süreçlerinde yeni iş modelleri ve sosyal değişimle sonuçlanabilecek köklü değişikliklere yol açan, kuruluşların yeni dünya düzenine adaptasyonuna katkıda bulunan gelişmiş dijital teknolojiler aracılığıyla kurum içindeki veri ve varlıkların işlenmesini sağlar.
VERİMLİLİK
İş verimliliği, bir şirketin veya kuruluşun ihtiyaç duyulan zaman, para ve kaynak miktarıyla ilgili olarak ne kadar üretebileceğini ifade eder.
EXCOPAN, organizasyon içindeki süreci ve operasyonel verimliliği analiz eder, süreçlerin minimum etki ile maksimum verim kazanmasını sağlayacak gereksinimleri belirler ve firmaların verimliliğini en üst düzeye çıkaracak çözümler sunar.
PERSONEL KALIFIKASYONU
FİNANSAL YETERLİLİK
TEKNİK DOKÜMANTASYON
Teknik Dokümantasyon, her bir tıbbi cihazın nasıl geliştirildiğini, tasarlandığını ve üretildiğini gösteren belgeler anlamına gelir. Her tıbbi cihaz üreticisi, ürettiği ürünlerin teknik dokümantasyonunu hazırlamalı, güncel tutmalı ve mevcut kalite yönetim sistemi ile entegre olmalıdır.
Teknik Dokümantasyon, uygulandığı tıbbi cihazın 2017/746 IVDR Genel Güvenlik ve Performans Gerekliliklerine uygun olduğunu göstermektedir.
Teknik dokümantasyonun neleri içermesi gerektiği konusunda yol gösterici bilgiler, 2017/746 IVDR sayılı yönetmeliğin Ek II'sinde verilmiştir.
-
Varyantlar ve aksesuarlar dahil olmak üzere cihaz tanımı ve özellikleri (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Ek II Bölüm 1)
-
Üretici tarafından sağlanan bilgiler (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Ek II Bölüm 2)
-
Tasarım ve üretim bilgileri (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Ek II Bölüm 3)
-
Genel Güvenlik ve Performans Gereklilikleri (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Ek II Bölüm 4)
-
Fayda-Risk Analizi ve Risk Yönetimi (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Ek II Bölüm 5 ve 6)
-
Güvenlik ve Performans Özeti ( SSP) (yalnızca C ve D sınıfı cihazlar) (Yönetmelik (AB) 2017/746 (IVDR), Madde 29)
İZLENEBİLİRLİK
IVDR , benzersiz cihaz tanımlama (UDI) mekanizmalarının kullanılmasını zorunlu kılar. Bu gereksinimin, üreticilerin ve yetkililerin tedarik zinciri boyunca belirli cihazları izleme yeteneğini arttırması ve istemi kolaylaştırması beklenmektedir. Güvenlik riski oluşturduğu tespit edilen in vitro tanısal tıbbi cihazların etkili bir şekilde hatırlanması. UDI ve onaylanmış cihazlarla ilgili ilgili bilgilere erişim, Avrupa Tıbbi Cihazlar Veri Bankası'nda (EUDAMED) saklanacaktır.
EUDAMED
Tıbbi cihazlarla ilgili bir Avrupa veri tabanının oluşturulması (EUDAMED), in vitro tanısal tıbbi cihazlarla ilgili yeni kuralların kilit yönlerinden biridir (Yönetmelik (AB) 2017/746).
EUDAMED, Avrupa Birliği'nde (AB) kullanıma sunulan tıbbi cihazların yaşam döngüsünün canlı bir resmini sağlayacaktır. EUDAMED, kamu ve sağlık profesyonelleri için bilgiye daha iyi erişim ve AB'deki farklı Üye Devletler arasındaki koordinasyonu geliştirmek de dahil olmak üzere genel şeffaflığı artırmayı amaçlamaktadır.
EUDAMED, aşağıdakilerle ilgili altı modülden oluşacaktır:
-
Aktör ve Kullanıcı Kaydı ve Yönetimi
-
UDI Veritabanı ve Cihazların Kaydı
-
Sertifikalar ve Onaylanmış Kuruluşlar
-
Klinik Araştırma ve Performans Çalışmaları
-
Vigilance ve Piyasa Sonrası Gözetim
-
Pazar Gözetim
BENZERSIZ CIHAZ TANIMLAMA
Benzersiz kod, cihazların izlenebilirliğini iyileştirmeye ve güvenlik riskleri tespit edilen ürünlerde olası bir geri çağırmayı daha hızlı ve daha verimli hale getirmeye olanak tanır.
Yeni kurallara uygun olarak, herhangi bir üretici, bir cihazı piyasaya sürmeden önce cihaza ve tüm yüksek ambalaj seviyelerine bir UDI atayacaktır. UDI taşıyıcısı, cihazın etiketine ve tüm yüksek ambalaj seviyelerine yerleştirilmelidir.
2018'in sonunda başlatılan bir başvuru çağrısının ve 6 Haziran 2019 tarihli (AB) 2019/939 sayılı Komisyon Uygulama Kararının ardından, tıbbi cihazlara atanacak UDI'lerin bir listesini üreticilere sağlamak üzere 4 sertifika veren kuruluş belirlendi.
-
GSI ( https://health.ec.europa.eu/system/files/2021-01/application_gs1_en_0.pdf )
-
HIBCC ( https://health.ec.europa.eu/system/files/2021-01/application_hibcc_en_0.pdf )
-
ICCBBA ( https://health.ec.europa.eu/system/files/2021-01/application_iccbba_en_0.pdf )
-
IFA ( https://health.ec.europa.eu/system/files/2021-01/application_ifa_en_0.pdf )